Ремонт на сухожилията на ръцете – Как се извършва

Преди да бъдат поправени прерязаните сухожилия в ръката ви, може да се направят рентгенови лъчи на ръката и предмишницата.

Това е да се провери за фрагменти от стъкло, които може да са прерязали сухожилието и всякакви други повреди, като фрактура, които също може да се наложи да бъдат поправени.

Поправянето на сухожилията обикновено не се разглежда като спешна операция, но обикновено се извършва възможно най-бързо след нараняването – обикновено в рамките на няколко дни.

Това е така, защото колкото по-дълго сухожилията остават скъсани, толкова повече белези ще се развият в края на сухожилията. Това може да намали обхвата на движението на ръката ви след операцията.

В зависимост от естеството на Вашето нараняване, може да Ви бъдат предписани антибиотици и тетанус преди операцията, за да предотвратите заразяването на ръката Ви.

Ремонт на сухожилие на екстензора

Възстановяването на сухожилие на разтегателя обикновено се извършва или под регионална, или с обща анестезия .

За регионална анестезия се използва инжекция, за да направи част от тялото ви изтръпнало напълно.

За операция на ръцете регионална упойка се инжектира в основата на шията или горната част на рамото, за да изтръпне цялата ръка.

Ако сухожилието ви е било повредено в резултат на рана, раната ще бъде добре почистена.

Може да се направи разрез (разрез) в ръката ви, за да се увеличи раната и двата края на скъсаното сухожилие ще бъдат зашити заедно.

Раната ще бъде затворена с шевове и обикновено ще бъде монтирана твърда шина (опора за защита на ръката ви), направена от гипс, която да ви спре да движите ръката си и да повредите ремонтираните сухожилия.

Ако нищо друго не е повредено, операцията за възстановяване на сухожилие на екстензора може да отнеме около 30 минути.

Поправка на сухожилие на флексор

Възстановяването на сухожилията на флексора също обикновено се извършва под регионална или обща анестезия .

Турникет ще бъде увит около горната част на ръката ви, за да спре циркулацията на кръвта, така че кървенето в раната да не затрудни виждането на съответните структури.

Турникетът е връв или стегната превръзка, която се използва за изстискване на ръката и временно прекъсване на кръвоснабдяването.

След това хирургът ще удължи раната или ще направи разрез, ако няма рана, за да локализира повредените сухожилия.

Те ще съберат двата края на повреденото сухожилие, преди да ги прилепят един към друг.

Раната в ръката ще бъде затворена с шевове и обикновено се прилага твърда мазилка с шина, за да се защитят ремонтираните сухожилия.

Обикновеното възстановяване на сухожилията на флексорите отнема 45 до 60 минути, но сложната операция за по-тежки наранявания може да отнеме много повече време.

Прочетете повече за възстановяването след възстановяване на сухожилията на ръцете и усложненията при възстановяване на сухожилията на ръцете .

Трансфер на сухожилията

В някои случаи не е възможно да прикрепите отново двата края на скъсаното сухожилие. Това може да се дължи на това, че краищата на сухожилието са твърде изтъркани.

При тези обстоятелства може да се извърши операция, за да се отдели сухожилието от един от здравите ви пръсти (всеки пръст има 2 сухожилия на флексора, свързани към него) и да се прикрепи отново към повредения пръст или палец. Това е известно като прехвърляне на сухожилие.