Остеопатия – как се извършва

По време на първата ви сесия за остеопатия, остеопатът ще попита за вашите симптоми, общо здравословно състояние и всяка друга медицинска помощ, която получавате, преди да извърши физически преглед.

Остеопатът ще използва ръцете си, за да открие зони на слабост, нежност, ограничения или напрежение в тялото ви, особено гръбначния стълб.

С ваше съгласие вероятно ще трябва да премахнете малко облекло от изследваната зона и може да бъдете помолени да извършвате прости движения.

След това трябва да можете да обсъдите дали остеопатията може да помогне за лечението на проблема и ако да, какво трябва да включва програмата за лечение.

Остеопатите са обучени да идентифицират кога пациентът трябва да бъде насочен към личен лекар или се нуждае от допълнителни тестове, като MRI сканиране или кръвни тестове , за да помогне за диагностицирането на проблема.

Остеопатични техники

Остеопатът има за цел да възстанови нормалната функция и стабилността на ставите, за да помогне на тялото да се самоизлекува.

Те използват ръцете си, за да третират тялото ви по най-различни начини, използвайки смесица от нежни и силни техники.

Техниките се избират въз основа на отделния пациент и симптомите, които са докладвали.

Те включват:

  • масаж – за освобождаване и отпускане на мускулите
  • разтягане на сковани стави
  • артикулация – там, където ставите ви се движат чрез естествения им обхват на движение
  • тласъци с висока скорост – кратки, резки движения към гръбначния стълб, които обикновено предизвикват щракащ шум, подобен на напукване на кокалчетата на пръстите

Тези техники имат за цел да намалят болката, да подобрят движението и да насърчат притока на кръв.

Остеопатията обикновено не е болезнена, въпреки че не е необичайно да се чувствате болни или сковани през първите няколко дни след лечението, особено ако лекувате болезнено или възпалено нараняване.

Вашият остеопат ще ви обясни дали има вероятност да имате някакви реакции. Ако почувствате някаква болка по време или след лечението, кажете на остеопата си.

Може да Ви бъдат дадени съвети за самопомощ и упражнения, за да подпомогнете възстановяването си и да предотвратите връщане или влошаване на симптомите.

Като цяло първата среща ще продължи около 45 минути до един час. Допълнителните лечения продължават около 30 минути. Вашият курс на лечение ще зависи от вашите симптоми.