Биопсия – възстановяване

Биопсиите обикновено са ясни процедури, които се извършват с помощта на местна упойка .

В повечето случаи биопсиите са амбулаторни процедури, така че няма да е необходимо да останете в болница за една нощ.

Но понякога някои видове биопсия, като тези, при които трябва да се вземе тъканна проба от вътрешен орган, може да изискват обща упойка .

В този случай ще трябва да останете в болница за една нощ, за да се възстановите от упойката.

След биопсия обикновено няма да усетите болка. Но ако сте взели тъканна проба от основен орган, като например черния дроб или костния мозък, може да почувствате тъпа болка или някакъв лек дискомфорт.

Вашият лекар или хирург може да препоръча болкоуспокояващи, за да облекчи това.

Ако е необходимо разрязване (разрез) за отстраняване на тъканна проба – например по време на ексцизионна биопсия – може да са необходими шевове за затваряне на раната или да се наложи превръзка.

Ако тъкан се отстрани от вътрешен орган, като черния дроб или бъбреците, ще трябва да останете в болница няколко часа след процедурата.

Това е така, за да можете да си починете и болничният персонал да се увери, че няма вътрешно кървене.

Рядко се случва сериозно кървене след биопсия, но ако се случи, може да се наложи да се оперирате или да прелеете кръв . В редки случаи може да е необходима друга процедура или операция.

Жените, които са взели тъканни проби от репродуктивната си система, като лигавицата на шийката на матката (шийката на матката), могат да получат временно леко вагинално кървене. Болкоуспокояващи могат да се използват за лечение на всякакви спазми.